Jak nie schudnąć po ciąży? Season 1 Episode 1 Brownie
Powinnam się wytłumaczyć, ale jak zabrzmieć wiarygodnie, gdy pod nosem mam talerz z kawałeczkiem ciepłego jeszcze brownie? Naturalnie - chciałabym schudnąć po ciąży do wymiarów modelki. Niestety nie wiem jak to zrobić jedząc ciasta!?
Mam kilka sprawdzonych przepisów i ciągle odkrywam nowe. Uprzedzam - są pyszne, zrobienie ich zajmuje tylko chwilkę, składają się głównie z kalorii, kalorii oraz kalorii.
Składniki:
3 czekolady gorzkie, 70% kakao, po 100 g tabliczka
3 jaja
225 g masła
275 g cukru
135 g mąki
1/4 łyżeczki soli
1 opakowanie cukru waniliowego
Sprzęt: miska, rondelek, mikser, blacha do ciasta, papier do pieczenia
Przygotowanie:
jaja + cukier + cukier waniliowy: utrzeć na puszystą masę
do tej masy dodać mąkę i sól
w rondelku roztopić masło i 2 tabliczki czekolady
połączyć w misce masę z zawartością rondla
wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia
posypać startą lub drobno pokrojoną czekoladą z trzeciej tabliczki
piec w temperaturze 160 stopni przez 20 minut
Użyłam czekolady dostępnej w sklepach sieci Lidl, co nie oznacza, że jest do tego ciasta najlepsza. Wybór czekolad jest wielki, więc polecam eksperymentowanie. Proszę w komentarzach dopisać, jeżeli ktoś znalazł czekoladę, która do brownie nadaje się najlepiej! Dzięki!
Napisała Majola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz